U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Veilig Haghorst WhatsApp groep groeit verder

Sinds de start van de Veilig Haghorst WhatsApp groep in Haghorst eerder dit jaar hebben al ruim 150  personen zich aangemeld!  En aanmelden is simpel en kan nog steeds. De WhatsApp Buurtpreventie is bedoeld om woninginbraak en andere vormen van criminaliteit in tegen te gaan. Bewoners spelen daarbij een belangrijk rol. Via de WhatsApp-groep  melden zij verdachte situaties of personen eerst bij 112 en daarna aan de andere bewoners. De WhatsApp-groep bestaat uit bewoners van 16 jaar en ouder. Als iemand binnen de groep een verdachte situatie of persoon signaleert, belt hij 112 en stuurt een bericht naar de WhatsApp-groep. Zo ontvangt iedereen binnen de groep een melding. Iedereen is dus op de hoogte van verdachte situaties en is extra alert. In Haghorst is Jan Persoons beheerder van de WhatsApp.  De eerste berichten zijn overigens, ook afgelopen week,  via de WhatsApp groep  al verstuurd. Dorpsgenoten kunnen zich via deze link    (klik erop en dan registreren voor deze WhatsAppgroep) en op deze manier bijdragen aan de veiligheid van ons dorp. Lukt het niet via de link hierboven dan is dit de naam van de link:  https://goo.gl/ZXQasE . Succes bij het aanmelden.

In Haghorst is Jan Persoons beheerder van de WhatsApp.  Dorpsgenoten kunnen zich via deze link    (registreren voor deze WhatsAppgroep) en op deze manier bijdragen aan de veiligheid van ons dorp. Lukt het niet via de link hierboven dan is dit de naam van de link:  https://goo.gl/ZXQasE

Hoe kan ik meehelpen?

Iedere inwoner uit Haghorst van 16 jaar en ouder die in het bezit is van een smartphone,  kan meedoen en zich  opgeven. Wel dien je eerst de spelregels te hebben gelezen en hiermee akkoord te gaan.

Om deel te nemen aan de Buurtpreventie WhatsApp groep dient u akkoord te gaan met de spelregels:

 1. Deelnemers hebben minimaal de leeftijd van 16 jaar.
 2. Deelnemers wonen/werken in Haghorst
 3. De Politie maakt geen onderdeel uit van de WhatsApp groep. De politie komt alleen in actie wanneer een melding bij 112 gedaan wordt.
 4. Wanneer je een verdachte situatie ziet, reageer dan altijd via het SAAR principe
 5. Let op het taalgebruik. Niet vloeken, schelden, discrimineren en dergelijke.
 6. Speel geen eigen rechter en overtreedt geen regels/wetten. Dus ook geen mobiele telefoon vasthouden tijdens het besturen van een voertuig.
 7. Het versturen van foto’s van een verdachte is alleen toegestaan t.b.v. het verstrekken van een signalement, wanneer dit voor de melding noodzakelijk/van meerwaarde is. Daderkenmerken zoals geslacht, huidskleur, lengte en gezicht kunnen ook goed beschreven worden. Denk bij voertuigen aan de kleur, het merk, het type en het kenteken.
 8. Gebruik deze WhatsApp groep(en) alleen waar het voor bedoeld is en niet voor onderling contact/privéberichten. Stuur bijvoorbeeld geen oproep voor vrijwilligers of berichten over een weggelopen hond.
 9. Reageer niet onnodig op berichten van anderen in de groep. Doe dit alleen als het ook daadwerkelijk iets toevoegt.
 10. De kracht van deze WhatsApp-groep is dat er nagenoeg geen communicatie over plaats vindt. Als er daadwerkelijk een bericht komt is iedereen alert!
 11. Het niet houden aan de afspraken kan zonder waarschuwing leiden tot verwijdering uit de groep.